Projecten

Jachthaven Cadzand-Bad


Pleziervaarttoeristen van alle gemakken voorzien op de nieuwe jachthaven van Cadzand-Bad

Complete elektrische installatie op de steigers verzorgd door TecforRec B.V.

De nieuwe jachthaven van Cadzand-Bad, ingesloten tussen Breskens en de grens van de Belgische kust aan de Noordzee, trekt veel zeevarende toeristen. Vorig seizoen werd de jachthaven met zijn 125 ligplaatsen geopend.

TecforRec heeft in 2016 de steigers van de jachthaven Cadzand-Bad bekleed met een complete elektrische installatie, die nodig is om de pleziervaarttoeristen van alle gemakken te voorzien. In samenwerking met PIA werden de steigers uitgerust met stroom-, (vuil)water-, licht-, WiFi-, en blusvoorzieningen en reddingsmiddelen. Ook het havenmanagementsysteem is onderdeel van het project.

De speciaal voor deze haven bordeaux rood gespoten Ocean kasten - dit voor een unieke uitstraling - dienen als stroomverzorging van de boten en jachten. Om de heftige weersomstandigheden aan de kust te weerstaan, is er speciaal gekozen om alle applicaties met roestvrijstaal (RVS 316) te voorzien, zoals te zien is aan de waterhaspel van TecforRec. Het resultaat is een duurzame en kwalitatief hoge uitstraling.

Met de steeds strengere regels omtrent brand veiligheid zijn er ook blusleidingen onder de steigers gelegd, die aangesloten zijn aan hydranten. De robuuste oriëntatieverlichting langs de steigers dienen als veiligheid en zijn exclusief ontworpen voor de jachthaven van Cadzand-Bad.

TecforRec heeft de volgende toepassingen geïnstalleerd:

  • 55 steigerverlichtingspalen
  • 22 waterhaspels
  • 19 Ocean kasten
  • 10 noodtrappen
  • 5 reddingstations
  • 2 vuilwaterstations
  • 5 fietspalen aan wal
  • Wifi installatie

 

Jachthaven 't Loo

 

Stroom- en watervoorzieningen op steigers van Jachthaven ’t Loo door installatie van Classic stroompalen en waterslanghaspels

TecforRec B.V. heeft op de steigers van de Jachthaven ’t Loo een aantal blauwe stroompalen (model Classic) geleverd met een geïntegreerd Icon systeem. Het Icon systeem is een toegangsysteem voor de recreant tot water en stroom. Op de stroompaal is het systeem te herkennen aan het oog boven de contactdozen. Ook zijn er blauwe palen met een waterslanghaspel voor de waterverzorging geplaatst. Het project werd in 2016 afgerond.

Jachthaven ‘t Loo is vanaf januari 2015 onderdeel van Recreatiepark ’t Loo. De jachthaven is gelegen aan de Kraaijenbergse Plassen in Noord-Brabant en heeft 150 ligplaatsen.

 

W.S.V. De Vijfsluizen

 

W.S.V. “De Vijfsluizen” is een gezellige jachthaven gelegen in Zwartewaal. Als u voor kiest voor jachthaven De Vijfsluizen, verwachten wij dat u een aangenaam verblijf heeft en, wie weet, mogen wij u in de toekomst andermaal begroeten.


Jachthaven Bunschoten Spakenburg

 

De Oude Haven bestaat al net zo lang als Spakenburg, dat rond de 13e eeuw gevormd werd. Oorspronkelijk was de haven bestemd als ligplaats voor de schepen van de Zuiderzeevissers.

Na het verdwijnen van de visserij door de aanleg van de Afsluitdijk, werd de Oude Haven jachthaven. Nadat rond 1975 steeds meer oude vissersschepen door particulieren werden aangekocht, opgeknapt en dienst gingen doen als recreatievaartuig, is de Oude Haven door de gemeente aangewezen als museumhaven. Rondom de historische botterwerf ligt nu een derde deel van de Bottervloot van Nederland. Met name traditionele (vissers-)vaartuigen zijn in deze haven meer dan welkom.


Gemeentelijke Jachthaven Emmen