Grootste jachthavens ter wereld

Jachthavens, je hebt ze in alle soorten en maten. Van kleine verenigingshavens tot gigantische commerciële jachthavens. Havens zo groot, dat ze qua omvang weinig onderdoen voor een dorp. Oké, niet overdrijven, een wijk.

De vraag is nu: welke jachthavens zijn eigenlijk het grootst?

Marina del Rey

 

De absolute nummer 1 ligt in Los Angeles, Californië, en heeft met acht bassins waarin 5.300 ligplaatsen beschikbaarzijn en is de thuishaven van ongeveer 6.500 boten. De haven is geschikt voor boten van 22 voet tot 46 voet, maar kan ook jachten van 50 tot 90 voet huisvesten.

Port des Minimes

 

Port des Minimes is de grootste jachthaven van Europa. Met 4500 ligplaatsen, verspreid over een gebied van 50 hectare. De haven bestaat uit 4 bekkens: Lazaretto, Marillac, Bout Blanc en Tamaris, en is gelegen in de baai van La Rochelle.

Nieuwpoort

 

Tussen de Belgische kuststeden Oostende en Duinkerke ligt Nieuwpoort. Dit is de grootste jachthaven van Noord-Europa. Hier beheren drie jachtclubs tezamen in totaal 2000 ligplaatsen.

Brighton Marina

 

Bij East Sussex en in de buurt van de stad Brighton, ligt Brighton Marina en biedt een levendige en veilige haven voor meer dan 1.200 ligplaatsen Twee gigantische golfbrekers zorgen ervoor dat de jachthaven onder alle weersomstandigheden veilig is voor haar gasten.

Santa Cruz Harbor

 

Aan de oostkust van de Verenigde Staten ligt Santa Cruz Harbor. Deze jachthaven ligt in de Monterey Bay en heeft meer dan 800 ligplaatsen. Op de haven bevinden veel restaurants, watersportwinkels en recreatiebedrijven waardoor jij je niet hoeft te vervelen

 

Een enkeling vraagt zich misschien af: hoort Monnickendam niet in dit rijtje thuis? Er is voor gekozen omdat enorme Nederlandse havencomplex niet op te nemen, omdat het uit meerdere jachthavens bestaat